Restaurant Vejlegården kæmper for retten til at organisere sig

[box type=”info”] KA giver en omgang – kom og vær med! Torsdag har 3F indkaldt til stor-demonstration foran Vejlegården i Vejle, fordi restauranten har valgt at melde sig ind i KA. I den anledning byder KA på en øl eller vand til alle, der kommer forbi. Det tilbud kan man læse i Vejle Amts Folkeblad onsdag – og formentlig også i en række medier. [/box]

Sådan indledes en mail jeg netop har modtaget fra min arbejdsgiverforening. Min virksomhed, Solutio, har været medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening i flere år nu og min glæde over at have valgt KA stiger betragteligt ved dette initiativ. Jeg synes det er dejligt at der er opbakning til medlemmerne, også når der er hårde sager forude.

Historien kort fortalt.
Ganske kort fortalt, så handler det om at Restaurant Vejlegården har valgt at melde sig ind i KA, som ikke har overenskomst med 3F, men derimod med Krifa.
Derfor har 3F valgt at starte en konflikt med/mod restauranten, “hvis ikke du vil være kunde hos os, så forsøger vi at ødelægge din forretning”, jeg kender ingen andre steder i lovgivningen, der åbner mulighed for den slags.

De skiftede ikke bare arbejdsgiverforening.
Nu er det ikke sådan at restauranten pludseligt skiftede mening og valgte ny arbejdsgiverforening, nej den gamle forpagter kunne ikke få det til at løbe rundt og valgte at dreje nøglen, derfor kom der ny forpagter der valgte en anden arbejdsgiverforening.
Et af argumenterne fra 3F, er at deres overenskomst er med til at sikre ordentlige forhold for medarbejderne – hmm, den forrige forpagter havde en overenskomst med 3F, sikrede det ordentlige forhold? Fik personalet løn, feriepenge og pension? Nej vel!

I morgen, torsdag den 28. juni 2012 har 3F arrangeret stordemonstration foran restauranten, det skal de ikke have lov til uden at møde modspil – mød op og vis din støtte til restauranten. Det er en kamp om retten til selv at vælge hvor man vil være organiseret.
Kristelig Arbejdsgiverforening giver en øl eller vand til dem der kører vejen for at støtte restauranten, se annoncen her.

[box type=”info”] Besøg Vejlegården på torsdag (den 28. juni) i tidsrummet 12-14 og drik en sympati-øl eller -vand på KAs regning – og vær dermed med til at kæmpe kampen for arbejdsgiveres organisationsfrihed.
Adresse: Toldbodvej 13B, 7100 Vejle.[/box]

Læs pressemeddelelse fra Kristelig Arbejdsgiverforening om sagen, her.

Du kan også støtte restauranten i Facebookgruppen her i Facebook-gruppen ”Restaurant Vejlegårdens støtteforening”

9 thoughts on “Restaurant Vejlegården kæmper for retten til at organisere sig

 1. Jo, det er utroligt at 3F tror de er hævet over loven, og kan te sig som de vil.

  Håber på godt fremmøde for KA side, så 3F drukner i mængden.

  Vejret er i hvertfald til en Øl / Vand ude i det gode vejr, kan måske trække flere til.

 2. Det er skræmmende så meget “magt” 3F har.

  Her har vi en virksomhedsejer som rent faktisk gør det rigtigt godt for sine medarbejdere, men så bare ikke lige har valgt at være med i “klubben”.

  Håber på et rigtigt godt fremmøde, som forhåbenligt kan få nogle af strejkevagterne på bedre tanker

 3. Til ledelsen på vejlegården, hold fast i organisationsfriheden, det kan ikke være rigtigt at en lille gruppe fagforeningstosser skal styre virksomheder, og til Vejle folkeblad: hvor skulle i skamme jer at i ikke står fast på samme få dog den avis trykt et andet sted.
  Jer ser jer som kryster i dette spil føj

 4. I skulle måske lige gå ind og se hvad det er forskellen mellem hvad 3F kan tilbyde og hvad KA/KRIFA kan tilbyde. 3F’s OK er uden sammenligning bedre end KRIFA’s. Så at vælge mellem KRIFA og 3F svarer til at vælge mellem ALDI og SuperBrugsen. De fleste varer og alle løn og ans.forhold er væsentlig bedre i SB. For Aldi(Krifa) kan ikke tilbyde ordentlige forhold. Så hvis i også i fremtiden tror på ordentlige arb.forhold så lad være med at kømpe for Vejlegårdens ret til at indgå aftale med KA. I skyder jer selv i foden !

  • Hej Poul,

   Jeg tror du misser en vigtig pointe – den forrige forpagter havde overenskomst med 3F, hvad fik de ud af deres “bedre forhold”? En konkurs, retten til dagpenge?

   I det moderne Danmark gælder det ikke om at få så stort et stykke af kagen som muligt, men sammen at gøre kagen større så der bliver mere til alle. Den har 3F overhovedet ikke fattet endnu.

   Hvis du bliver ved med at tage større og større stykke af kagen, så ender det med at der ikke er nogen der vil dele kage med dig.

 5. 3f blokadevagterne er total hjernedøde, de bude proppes i spjældet..
  de truer vort demokrati, en flok latterlige komunister der er for dumme til at se at de bliver udnyttet af fagforeningspampere/ganster der forhåbentlig snart er uddøde..

 6. Er ejeren medlem af Kristelig Arbejdsgiverforening? Så har han forbrudt sig mod KA’s vedtægter ved at lockoute 3F medlemmerne. Fra KA’s vedtægter:
  §6 stk 2.: Intet medlem må iværksætte nogen form for lockout af medarbejdere

  Kilde: http://www.kaf.dk/page376.aspx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *